Kursbeskrivningar inom affärsspråk och affärskultur

Om du arbetar på ett företag med internationella kunder kan du tjäna på att gå en kurs inom affärsspråk eller affärskultur, exempelvis en kurs i kurs i kinesisk affärskultur. Vi människor har många gemensamma nämnare men faktum är att affärskulturen kan skilja sig mellan olika länder. För att göra ett bra intryck kan det därför vara bra att känna till lite mer om det land som du gör affärer med. Att behärska språket till fullo är också en fördel. Gå till exempel en kurs inom affärsspråk i engelska. Läs utbildningarnas kursbeskrivningar noggrant innan du väljer kurser. Utbildningarnas kursbeskrivningar finns att tillgå på nätet.

Kursbeskrivningar finns för språkkurser i London

Kursbeskrivningar för affärsspråk

Det finns flera aktörer på marknaden som erbjuder kurser i affärsspråk. Läs utbildningarnas kursbeskrivningar för att välja rätt kurser för dig. En del arbetsgivare bekostar utbildningar inom affärsspråk och affärskultur för sina medarbetare. Det är en investering som företaget gör och som kan få mycket goda resultat. Om du känner för att åka iväg och gå en intensivkurs i två veckor erbjuder Internationella skolorna i samarbete med Folkuniversitetet passande utbildningar. I Boston finns en kurs i amerikansk affärsengelska och du får även insikt i den amerikanska affärskulturen.

Internationella skolorna har sitt huvudkontor i Stockholm och du kan kontakta dem om du vill ha mer information eller kursbeskrivningar för specifika utbildningar. Målet med kurserna i affärsspråk är att du bättre ska kunna konversera med samt förstå utländska kunder. Du upplevs inte bara som mer artig om du behärskar språket till fullo, utan det ökar dessutom möjligheten till merförsäljning. I många kurser får du som elev träna på att göra presentationer med statistik. Utbildningarna börjar ofta med att eleverna får träna två och två innan ni får prata inför hela klassen.

För vilka passar kurserna?

Kurserna passar för dig som arbetar med internationella kunder men även för dig som vill vidareutbilda dig och i framtiden arbeta med utländska kontakter. En del utbildningsaktörer vänder sig enbart till företag och andra riktar sig till privatpersoner. Därför är det viktigt att du läser utbildningarnas kursbeskrivningar för att veta vad du ansöker till. Företagsuniversitetet är en verksamhet som erbjuder dig som är chefsassistent eller chefssekreterare utbildningar som förbättrar din affärsengelska. Utbildningarna ges i London och i kostnaden ingår, förutom utbildningen, även resan och login.

Kanske vill du lära dig svenskt affärsspråk? Även om du kan tala flytande svenska behöver du utveckla din kommunikation inom affärsspråket om du vill arbeta inom affärsbranschen. En skola som ger kurser i affärskommunikation är NTI-skolan som du söker till via Komvux i din hemkommun. Deras kurser passar alla som vill vidareutbilda sig eller höja sin kompetens. På deras hemsida kan du läsa deras kursbeskrivningar för olika utbildningar. Sidan utbildning.se är väldigt bra om du vill hitta språkutbildningar. Där kan du välja vilket språk som du är intresserad av samt chatta direkt med utbildningsrådgivare.

Öka dina jobbmöjligheter

Att kunna flera språk är en stor tillgång på arbetsmarknaden. Företag letar ständigt efter personer med flerspråkig kompetens, inte minst inom affärsvärlden. Forskning har visat att om ett svenskt företag gör affärer med ett utländskt företag, går affärerna bäst om kommunikationen sker på kundens modersmål. Flerspråkighet är främst en tillgång för små och medelstora företag. Riktigt stora företag klarar sig bra genom att kommunicera på engelska. Det lönar sig alltså med flerspråkighet och mångkultur på en arbetsplats. Läs kursbeskrivningar för utbildningar redan idag och se vilka kurser som passar dig.